AMATEURTELE.COM Spullen te koop! Klik hier voor het aanbod. Nederlands
onafhankelijke informatie pagina voor experimenteel radio-onderzoekers
- - -

Aerial Facilities BPD-410/420-3N duplex filter

Nederlandse introduction
Translation will follow... For now only Dutch text...

De "Aerial Facilities Limited" BPD-410/420-3N is waarschijnlijk gebruikt voor het TETRA netwerk (TErrestrial Trunked RAdio) waarbij de zender en ontvanger 10MHz van elkaar gescheiden zijn. Volgens de karakteristieken van de originele instelling blijkt dat het twee Band Pass Filters zijn. Aannemelijk is dat BPD in de type aanduiding voor Band Pass Duplexer staat en 410/420 de aanduiding is van de frequentie. Een logisch gevolg is dat 3N voor de drie "N" connectoren staat. De filter op de foto is van de datum 29 juni 2000.

De TX frequentie is volgens het type plaatje 425...430MHz en de RX frequentie is 415...420MHz. Omdat het een Band Pass Filter is kan over het opgegeven bereik van 5MHz worden afgestemd zonder dat het filter bijgeregeld hoeft te worden.

De behuizing is een 2HE hoge 19" schap waarop twee verzilverde filterblokken zijn gemonteerd. Met "rigid coax" zijn de filters verbonden aan de N-connectoren. De afwerking is zeer netjes en professioneel. Uiteindelijk is dit natuurlijk ook voor de professionele markt gemaakt en niet voor hobby doeleinden ontworpen, maar wel goed bruikbaar daarvoor.

Ondanks dat het filter niet ontworpen is voor gebruik op 430...440MHz, blijkt deze er goed op te presteren. Als de plunjers verdraaid worden, is het regel gedrag met een Spectrum Analyser of een Netwerk Analyser goed zichtbaar te maken. Voor toepassing aan een UHF repeater met een shift van 7,6MHz, is deze filter redelijk goed te gebruiken.

Nederlandse front panel
image is loading...

Het (voort)bestaan van deze website wordt mede mogelijk gemaakt door aanbieden van onderstaande reclame.

Nederlandse rear
image is loading...

Nederlandse top view
image is loading...

Het (voort)bestaan van deze website wordt mede mogelijk gemaakt door aanbieden van onderstaande reclame.

Nederlandse rear isometric
image is loading...

Nederlandse S21 meting in originele afregeling
image is loading...

Het (voort)bestaan van deze website wordt mede mogelijk gemaakt door aanbieden van onderstaande reclame.

Het aanbieden van de kennis via deze website kost tijd, energie en geld. Het is heel leuk om kennis te kunnen delen en anderen hiermee te kunnen helpen, maar ook alle kosten worden uit privé middelen voldaan. Er zijn onder andere kosten voor de hosting aanbieder om de site te kunnen laten bestaan. Mijn doel is om de inhoud aan te kunnen blijven bieden zonder reclame, maar de kosten worden hoger waardoor financiële middelen nodig zijn. Dus een bijdrage van €3 wordt zeer op prijs gesteld. Het is mogelijk om op een veilige manier een financiële bijdrage van €3 (of een veelvoud hiervan) te kunnen leveren. Klik op de knop hieronder om via Ko-fi een donatie te verzorgen.open de afdrukbare pagina door hier te klikken
klik hier voor de mobiele versie. (Beta test.)


AmateurTele.com - © 1984...2022 - Build: 20220416