AMATEURTELE.COM Spullen te koop! Klik hier voor het aanbod. Nederlands
onafhankelijke informatie pagina voor experimenteel radio-onderzoekers
- - -

Racal PRM4515L data protocol

Nederlandse inleiding
20170130 - Dave; PA5DOF is aan het spitten gegaan in de communicatie tussen de portofoon (met eindtrap) en de fill-gun en de afstandbediening. Hij heeft succesvol de communicatie grotendeels in kaart gebracht zonder de documentatie te hebben gezien! Via via zijn wij in contact gekomen en daarop ben ik afgelopen week te gast geweest op de VERON verenigingsavond in Arnhem R06 alwaar wij kennis, plannen en ervaringen hebben uitgewisseld. Dave heeft de datacommunicatie ontrafeld en in kaart gebracht. Het is nu, op laboratorium niveau, mogelijk om de Racal Cougar portofoon te programmeren en te bedienen. De kennis van het protocol is later gevalideerd en bijgeslepen aan de inmiddels beschikbare documentatie. De ontwikkelingen gaan hard en dit bied veel kansen. En van de interessante bevinginen is bijvoorbeeld dat een frequentie extern in te stellen is zonder dat deze weg wordt geschreven in de EEPROM. Dit opent perspectieven om met een Arduino (met scherm en rotary encoder?!) over de gehele 70 MHz band (met 12,5 kHz stappen) een kanaal te kiezen. Squelch, modus, frequentie en meer is hiermee via twee draden digitaal in te stellen.

Alle ontwikkelingen en bevindingen van Dave zijn hier te vinden: http://pa5dof.blogspot.nl. Hieronder staan ook twee video's van Dave waarin het n en ander wordt toegelicht.


Nederlandse bitpatroom
image is loading...

image is loading...

image is loading...

Het (voort)bestaan van deze website wordt mede mogelijk gemaakt door aanbieden van onderstaande reclame.

Het aanbieden van de kennis via deze website kost tijd, energie en geld. Het is heel leuk om kennis te kunnen delen en anderen hiermee te kunnen helpen, maar ook alle kosten worden uit privé middelen voldaan. Er zijn onder andere kosten voor de hosting aanbieder om de site te kunnen laten bestaan. Mijn doel is om de inhoud aan te kunnen blijven bieden zonder reclame, maar de kosten worden hoger waardoor financiële middelen nodig zijn. Dus een bijdrage van €3 wordt zeer op prijs gesteld. Het is mogelijk om op een veilige manier een financiële bijdrage van €3 (of een veelvoud hiervan) te kunnen leveren. Klik op de knop hieronder om via Ko-fi een donatie te verzorgen.open de afdrukbare pagina door hier te klikken
klik hier voor de mobiele versie. (Beta test.)


AmateurTele.com - © 1984...2022 - Build: 20220416