AMATEURTELE.COM Spullen te koop! Klik hier voor het aanbod. Nederlands
onafhankelijke informatie pagina voor experimenteel radio-onderzoekers
- - -

internet info (realtime kaart)

Nederlandse Online realtime APRS-IS informatie
http://www.aprs.fi
APRS.fi is bijna de oer-site als het om online APRS-IS informatie gaat. Dit is een prachtige site met APRS(-IS) stations geprojecteerd op de kaart. Ook telemetrie informatie is mooi grafisch weergegeven. Beslist een aanrader om te bezoeken.

http://www.aprsdirect.com
Hoewel APRSdirect.com minder bekend is, is het grotendeels vergelijkbaar met APRS.fi. Een groot voordeel van deze site is dat ook de bereik plotten (PHG cirkels) zichtbaar zijn in tegenstelling tot bij APRS.fi. APRSdirect is momenteel mijn favoriete online APRS website.

http://findu.com
FindU is alweer een APRS site die terug gaat naar 2002! Deze site hoort bij de online APRS informatievoorziening, maar is naar mijn idee ingehaald door nieuwe technieken...

http://www.db0anf.de

Nederlandse APRs kennis websites
De inhoud van de APRS paragrafen zijn tot stand gekomen op basis van meerdere bronnen. Ere wie ere toekomt, dus hieronder staan bronnen van gebruikte informatie. Er is geen informatie 'geknipt en geplakt' van anderen omdat alle informatie geredigeerd is in dezelfde stijl van deze website en verdeeld is over de aparte artikelen.

http://www.aprs.org/doc/APRS101.PDF - De "ruggegraat" van APRS is het APRS protocol dat in het document staat dat via deze link te vinden is. Dit is de basis van alle APRS informatie.

http://www.pd2rld.nl - Roland; PD2RLD heeft een mooie en georganiseerde website met veel onderwerpen, waaronder APRS. Roland heeft al een mooi verzameld werk gemaakt van APRS informatie. Een kijkje nemen is beslist de moeite waard.

https://www.pi4raz.nl/razzies/razzies201706.pdf - Frank; PA3CNO heeft een mooi artikel geschreven over APRS in het maandblad Razzies.

http://www.pa3dzx.nl/aprs/index.html - PA3DZ heeft deze pagina gemaakt om de juistheid van het APRS pad te kunnen controleren.

Het (voort)bestaan van deze website wordt mede mogelijk gemaakt door aanbieden van onderstaande reclame.

Nederlandse fabrikanten
http://www.kenwood.com
Kenwood is de eerste fabrikant geweest die de APRS mogelijkheid ingebouwd heeft in een kant en klaar fabrieksapparaat. (TH-D7) Kenwoord produceert nog steeds portofoons en zendontvangers met ingebouwde APRS functionaliteit.

http://www.yaesu.com
Yaesu is een bekende fabrikant van zendontvangers. Yaesu is pas later apparatuur gaan produceren met ingebouwde APRS functionaliteit. Ondertussen produceert Yaesu ook portofoons en mobiele zendontvangers met APRS mogelijkheden.

http://byonics.com
Byonics is het bedrijf(je) van Byon Garrabant. Byon produceert al lange tijd goede trackers. De TinyTrak3(+) is een veel gebruikte tracker die prima werkt. Voor een kleine investering kan zo zelf een tracker worden samengesteld. Ook is er een "luxere" versie in de vorm van een TinyTrak4 dat ook als KISS TNC kan werken. Op de website zijn meerdere producten te vinden die met APRS te maken hebben.

Het aanbieden van de kennis via deze website kost tijd, energie en geld. Het is heel leuk om kennis te kunnen delen en anderen hiermee te kunnen helpen, maar ook alle kosten worden uit privé middelen voldaan. Er zijn onder andere kosten voor de hosting aanbieder om de site te kunnen laten bestaan. Mijn doel is om de inhoud aan te kunnen blijven bieden zonder reclame, maar de kosten worden hoger waardoor financiële middelen nodig zijn. Dus een bijdrage van €3 wordt zeer op prijs gesteld. Het is mogelijk om op een veilige manier een financiële bijdrage van €3 (of een veelvoud hiervan) te kunnen leveren. Klik op de knop hieronder om via Ko-fi een donatie te verzorgen.klik hier voor de mobiele versie. (Beta test.)


AmateurTele.com - © 1984...2022 - Build: 20220416