AMATEURTELE.COM Spullen te koop! Klik hier voor het aanbod. Nederlands
onafhankelijke informatie pagina voor experimenteel radio-onderzoekers
- - -

(on)bemand zenden

Nederlandse onbemand zenden
Art. 10, lid 1, onder b zegt: "Het uitzenden van omroepprogramma´s, muziek, reclame of berichten van of voor derden is niet toegestaan."

Dit betekent dat het niet toegestaan is om een digipeater te activeren tenzij er een vergunning is voor een onbemand station. Een ontvangen APRS data pakketje is informatie van een ander dat doorgegeven wordt en daarmee niet is toegestaan. Een digipeater zendt aan de ingang ontvangen berichten, zonder tussenkomst van de beheerder van deze digipeater, opnieuw uit waardoor dit niet toegestaan is zonder een aanvullende vergunning voor onbemand gebruik.

Dus wanneer de wens bestaat om een digipeater te bedrijven of om (weer) berichten onbemand uit te zenden, is een vergunning nodig.

Het aanbieden van de kennis via deze website kost tijd, energie en geld. Het is heel leuk om kennis te kunnen delen en anderen hiermee te kunnen helpen, maar ook alle kosten worden uit privé middelen voldaan. Er zijn onder andere kosten voor de hosting aanbieder om de site te kunnen laten bestaan. Mijn doel is om de inhoud aan te kunnen blijven bieden zonder reclame, maar de kosten worden hoger waardoor financiële middelen nodig zijn. Dus een bijdrage van €3 wordt zeer op prijs gesteld. Het is mogelijk om op een veilige manier een financiële bijdrage van €3 (of een veelvoud hiervan) te kunnen leveren. Klik op de knop hieronder om via Ko-fi een donatie te verzorgen.Het (voort)bestaan van deze website wordt mede mogelijk gemaakd door aanbieden van onderstaande reclame.

klik hier voor de mobiele versie. (Beta test.)


AmateurTele.com - © 1984...2022 - Build: 20220416