AMATEURTELE.COM Spullen te koop! Klik hier voor het aanbod. Nederlands
onafhankelijke informatie pagina voor experimenteel radio-onderzoekers
- - -

Icom IC-25E

Nederlandse inleiding
Voor scouting en dergelijke is het altijd handig om een VHF FM set reserve te hebben. De voorkeur gaat uit naar een eenvoudige FM set die vooral niet te duur is. Een Condor 16 is al een mooie set, maar heeft 10W zendvermogen. Toevallig liep ik tegen een Icom IC-25E aan die 25W zendvermogen heeft. Er zitten meer knoppen op, maar is ook overzichtelijker omdat zichtbaar is wat elke knop doet. Dus ook geschikt voor JOTA gebruik voor jeugdleden, onder toezicht, uiteraard. Een beperking van een IC-25E is dat deze stappen heeft van 25kHz in plaats van de huidig toegepaste 12,5kHz.

Afijn, ik heb zo een IC-25E gekocht zonder microfoon wat de prijs ten goede komt. Een microfoon ligt nog wel in de "rommelbak", dus daar moet ik nog even mee aan de slag. Kortom, geen alfanummeriek display en 200 geheugenplaatsen, maar voor een paar "knaken" toch een prima set.

image is loading...

image is loading...

image is loading...

Nederlandse microfoonaansluiting
Het voordeel van deze microfoon connector is dat er meerdere pennen beschikbaar zijn. Zo is er een voedingsspanning en een luidsprekersignaal. Ideaal om mogelijk een tnc of Tinytrak op aan te kunnen sluiten. De aansluitingen staan hieronder. Let op, de gegevens zijn van het internet en heb ik (nog) niet getest.

1 AF naar TRX (microfoon met voedingsspanning)
2 +8VDC voeding
3 UP/DWN*
4 Squelch
5 PTT
6 Massa PTT, UP/DWN en luidspreker
7 Massa microfoon (mantel van microfoonkabel)
8 AF van TRX (luidsprekersignaal)

* Pen 3 aan massa (pen 6) is "UP" en pen 3 aan massa (pen 6) via 470 Ohm weerstand is "DOWN".


Het (voort)bestaan van deze website wordt mede mogelijk gemaakt door aanbieden van onderstaande reclame.

Het aanbieden van de kennis via deze website kost tijd, energie en geld. Het is heel leuk om kennis te kunnen delen en anderen hiermee te kunnen helpen, maar ook alle kosten worden uit privé middelen voldaan. Er zijn onder andere kosten voor de hosting aanbieder om de site te kunnen laten bestaan. Mijn doel is om de inhoud aan te kunnen blijven bieden zonder reclame, maar de kosten worden hoger waardoor financiële middelen nodig zijn. Dus een bijdrage van €3 wordt zeer op prijs gesteld. Het is mogelijk om op een veilige manier een financiële bijdrage van €3 (of een veelvoud hiervan) te kunnen leveren. Klik op de knop hieronder om via Ko-fi een donatie te verzorgen.open de afdrukbare pagina door hier te klikken
klik hier voor de mobiele versie. (Beta test.)


AmateurTele.com - © 1984...2022 - Build: 20220416