AMATEURTELE.COM Spullen te koop! Klik hier voor het aanbod. Nederlands
onafhankelijke informatie pagina voor experimenteel radio-onderzoekers
- - -

books

Nederlandse interessante boeken
Er zijn een aantal boeken dat handig zijn om te hebben als experimenteel radio-onderzoeker. Hieronder heb ik een samenvatting van boeken die ik erg handig vind met ene korte uitleg erbij.

ARRL Handbook (Engels/Amerikaans)
Hét handboek voor de Amerikaanse zendamateur. Zeer compleet (dik) boek van techniek tot achtergronden. Wat mij betreft "basis literatuur". Let op dat het voor Amerikanen is geschreven, dus maatvoering en regelgeving is veelal in de Amerikaanse maten zoals Inches en bandplan voor Amerika. Dit heb ik persoonlijk niet als een beperking ervaren. Leuk om te lezen en zeer goed als naslagwerk als het over techniek gaat. Van waarden van componenten tot testschakelingen. Vaak wordt deze ook een DVD met de digitale uitgave en software meegeleverd. Echt een aanrader als de Engelse taal geen probleem is.

ISBN-10: 1625950195
ISBN-13: 978-1625950192

The Art of Electronics
"The Art of Electronics" is een 5 centimeter dik Engelstalig boek dat gezien mag worden als hét handboek voor iedereen die elektronica serieus neemt. Het boek is geschreven door Paul Horowitz en Winfield Hill. In 1980 is de eerste druk verschenen en in 1989 de tweede druk. Na een lange periode van "stilte" is recent de derde editie verschenen. Het is een relatief duur boek voor twee kilo “papier”, maar beslist het geld waard. Na het "ARRL handboek" is dit wellicht het beste boek dat je kan kopen. Waarbij het ARRL handboek ook veel praktische benaderingen geeft, is The Art of Elektronics meer theoretisch en diepgaander. Voor verdieping in de achterliggende theorie leent het boek zich prima. De opbouw is logisch en zeer handig as naslagwerk.

ISBN-10: 0521370957
ISBN-13: 9780521370950

VERON Vademecum (Nederlands)
Het vademecum van de Vereniging van Experimenteel Radio Onderzoek (VERON) is een compact handboek met gegevens om bij de hand te hebben. Naast gegevens van de vereniging staat het bandplan en DXCC gegevens uitgebreid uiteengezet. Dit is handig om bij de hand te hebben bij het zenden om het één en ander op te zoeken. Het is gevoelig(er) voor dateren omdat er bijvoorbeeld ook repeater gegevens in staan, maar gezien de kosten is elke drie jaar vervangen niet bezwaarlijk. Ook staan er handige berekeningen in voor bijvoorbeeld de veilige afstand tot een zendantenne.

Het aanbieden van de kennis via deze website kost tijd, energie en geld. Het is heel leuk om kennis te kunnen delen en anderen hiermee te kunnen helpen, maar ook alle kosten worden uit privé middelen voldaan. Er zijn onder andere kosten voor de hosting aanbieder om de site te kunnen laten bestaan. Mijn doel is om de inhoud aan te kunnen blijven bieden zonder reclame, maar de kosten worden hoger waardoor financiële middelen nodig zijn. Dus een bijdrage van €3 wordt zeer op prijs gesteld. Het is mogelijk om op een veilige manier een financiële bijdrage van €3 (of een veelvoud hiervan) te kunnen leveren. Klik op de knop hieronder om via Ko-fi een donatie te verzorgen.Het (voort)bestaan van deze website wordt mede mogelijk gemaakd door aanbieden van onderstaande reclame.

open de afdrukbare pagina door hier te klikken
klik hier voor de mobiele versie. (Beta test.)


AmateurTele.com - © 1984...2022 - Build: 20220416