Deze pagina mag afgedrukt worden voor thuisgebruik. Commercieel gebruik of verdere verspreiding is niet toegestaan.
Dit is de afdrukbare pagina, klik hier voor het artikel op de volledige website.
http://www.amateurtele.com/index.php?artikel=93

adressen

leveranciers van componenten
[Link: http://www.elektrodump.nl]: http://www.elektrodump.nl
Elektrodump uit Emst heeft een grote hoeveelheid aan elektronica componenten, (meet) apparatuur en aanverwante artikelen voor de elektronica en amateurmarkt. Een deel van het assortiment staat op de website en een groot deel van de (kleinere) componenten is in Emst te bekijken. Dit is het walhalla voor zelfbouwers. Elektronenbuizen, coax kabel, masten, meetapparatuur en veel (hoogspannings)componenten. Bezoek op afspraak.

[Link: http://www.baco-army-goods.nl]: http://www.baco-army-goods.nl
Baco Army Goods in IJmuiden heeft veel elektronica componenten tegen zeer scherpe prijzen. Van dump-artikelen tot nieuwe apparatuur en componenten. Hier komt onder andere de Racal Cougar apparatuur vandaan. Mijn ervaringen qua service zijn erg goed!

[Link: http://www.vandijkenelektronica.nl]: http://www.vandijkenelektronica.nl
Van Dijken Elektronica uit Groningen heeft veel componenten voor de zelfbouwer. Ook mooie ATV spullen voor amateurgebruik. Interessant voor elektronica liefhebbers met in het bijzonder zendamateurs.
leveranciers van radiozendapparatuur
[Link: http://www.wimo.de]: http://www.wimo.de
WIMO uit Duitsland heeft een groot assortiment aan apparatuur voor een scherpe prijs. Aanrader.

[Link: http://www.classicinternational.eu]: http://www.classicinternational.eu
Classic International is misschien wel de grootste amateurradio onderneming in Nederland. Sinds 1984 en met een uitgebreide showroom.

[Link: http://www.handelsondernemingveenstra.nl]: http://www.handelsondernemingveenstra.nl
Handelsonderneming Veenstra is op veel beurzen te vinden. Van antennes via randapparatuur tot zendapparatuur.

[Link: http://www.hamshop.nl]: http://www.hamshop.nl
Mooie overzichtelijke webshop. Veel spullen, goede prijs en een mooi assortiment.
service en reparatie
[Link: http://www.radioamateurshop.nl]: http://www.radioamateurshop.nl
Als je onderdelen nodig hebt voor een radiozender of een reparatie nodig hebt van zendapparatuur, is dit d man voor je. Leo repareert voor particulieren en voor bedrijven. Veel kennis, kunde en onderdelen voor het repareren en afregelen van apparatuur. Leo repareert zelfs voor Dolstra, Handelsonderneming Veenstra en HamShop.
kennis en informatie
[Link: http://www.microwaves101.com/encyclopedias/microwave-mortuary]: http://www.microwaves101.com/encyclopedias/microwave-mortuary
Microwaves101 is een website dat microgolfgebruik vergemakkelijkt met veel informatie en praktische gereedschappen. De "mortuary" bladzijde is een goede pagina om te starten. Goed voor uren vermaak voor techneuten door het kijken naar uitgebrande en ontplofte elektronica. ;-)

[Link: http://www.kennisplatform.nl]: http://www.kennisplatform.nl
Op deze website zijn onder andere zeer zorgvuldig samengestelde publicaties te vinden omtrent eletkromagnetische vragen. Helaas zijn er veel mensen die informatie uit slecht uitgevoerde onderzoeken als waarheid verkondigen dat voor onnodige onrust zorgt over ondre andere mobiele telefonie gebruik. Het Kennisplatform weet op deskundige wijze dergelijke slechte/onkundig uitgevoerde onderzoeken te ontkrachten en zo een reel beeld van de werkelijkheid weer te geven. Als er vragen zijn of angst is omtrent elektromagnetische velden zoals van mobiele telefonie of Wifi, dan is deze website d plek voor betrouwbare informatie.

[Link: http://www.cryptomuseum.com]: http://www.cryptomuseum.com
Op deze overzichtelijk website is een schat aan informatie te vinden over communicatie en cryptografie. Van de Enigma tot de Racal Cougar apparatuur. Ook zijn encryptie theorie en de hoofdpersonen van (het kraken van) cryptografie toegelicht.
video
[Link: https://www.youtube.com/user/EEVblog]: https://www.youtube.com/user/EEVblog
Het kanaal van de eigenzinnige Dave Jones is aan absolute "must see" voor elektronica liefhebbers. Veel video's van topkwaliteit in een prettig tempo. Van basisbeginselen via reparatie verslagen tot reviews.

[Link: https://www.youtube.com/user/W2AEW]: https://www.youtube.com/user/W2AEW
Het kanaal van Alan Wolke; W2AEW (Application Engineer bij Tektronix) is wederom aan absolute "must see". De video's gaan voornamelijk over radiotechnische onderwerpen met meettechniek in het bijzonder. Complexe onderwerpen worden zeer begrijpelijk uitgelegd. Hier kan geen theorie boek aan tippen!
algemeen
[Link: http://www.jancorver.org]: http://www.jancorver.org
Het zendamateur museum in Budel (onder Eindhoven) is vernoemd naar Jan Corver. Gouden speld drager Cor Moerman is oprichter van het museum dat sinds 1999 geopend is. Tijdens een expositie is het museum iedere eerste en derde zaterdag van de maand geopend tussen 10:00 en 17:00 uur. Kijk voor de exacte gegevens op de website. Naast tentoonstellingen worden er ook bouwpakketten aangeboden en af en surplus apparatuur aangeboden. Denk hierbij aan de Ericsson F-955 mobiele telefonie zendontvanger met bijbehorende RS2062 eindtrap. Noot: Persoonlijk heb ik zr goede ervaring als het om service gaat!

© 1984...2017 - http://www.amateurtele.com - Afgedrukt op 2017-09-26T01:55:46+02:00