Deze pagina mag afgedrukt worden voor thuisgebruik. Commercieel gebruik of verdere verspreiding is niet toegestaan.
Dit is de afdrukbare pagina, klik hier voor het artikel op de volledige website.
http://www.amateurtele.com/index.php?artikel=93

addresses/contacts

inleiding
Hieronder staat een verzameling van hyperlinks die ik graag deel met anderen. Let op: Er is niet betaald voor plaatsing van links. Betalen voor een vermelding is ook niet mogelijk. Een plekje in deze lijst moet "verdiend" worden. Elke link verwijst hiermee ook naar een website en/of bedrijf waar ik achter sta en/of goede ervaringen mee heb.
algemeen
[Link: http://www.jancorver.org]: http://www.jancorver.org
Het zendamateur museum in Budel (onder Eindhoven) is vernoemd naar Jan Corver. Gouden speld drager Cor Moerman is oprichter van het museum dat sinds 1999 geopend is. Tijdens een expositie is het museum iedere eerste en derde zaterdag van de maand geopend tussen 10:00 en 17:00 uur. Kijk voor de exacte gegevens op de website. Naast tentoonstellingen worden er ook bouwpakketten aangeboden en af en surplus apparatuur aangeboden. Denk hierbij aan de Ericsson F-955 mobiele telefonie zendontvanger met bijbehorende RS2062 eindtrap. Noot: Persoonlijk heb ik zéér goede ervaring als het om service gaat!
service en reparatie
[Link: http://www.radioamateurshop.nl]: http://www.radioamateurshop.nl
Als je onderdelen nodig hebt voor een radiozender of een reparatie nodig hebt van zendapparatuur, is dit dé man voor je. Leo repareert voor particulieren en voor bedrijven. Veel kennis, kunde en onderdelen voor het repareren en afregelen van apparatuur. Leo repareert zelfs voor Dolstra, Handelsonderneming Veenstra en HamShop.
leveranciers van componenten
[Link: http://www.elektrodump.nl]: http://www.elektrodump.nl
Elektrodump uit Emst heeft een grote hoeveelheid aan elektronica componenten, (meet) apparatuur en aanverwante artikelen voor de elektronica en amateurmarkt. Een deel van het assortiment staat op de website en een groot deel van de (kleinere) componenten is in Emst te bekijken. Dit is het walhalla voor zelfbouwers. Elektronenbuizen, coax kabel, masten, meetapparatuur en veel (hoogspannings)componenten. Bezoek op afspraak.

[Link: http://www.baco-army-goods.nl]: http://www.baco-army-goods.nl
Baco Army Goods in IJmuiden heeft veel elektronica componenten tegen zeer scherpe prijzen. Van dump-artikelen tot nieuwe apparatuur en componenten. Hier komt onder andere de Racal Cougar apparatuur vandaan. Mijn ervaringen qua service zijn erg goed!

[Link: http://www.vandijkenelektronica.nl]: http://www.vandijkenelektronica.nl
Van Dijken Elektronica uit Groningen heeft veel componenten voor de zelfbouwer. Ook mooie ATV spullen voor amateurgebruik. Interessant voor elektronica liefhebbers met in het bijzonder zendamateurs.
service en reparatie
[Link: http://www.radioamateurshop.nl]: http://www.radioamateurshop.nl
Als je onderdelen nodig hebt voor een radiozender of een reparatie nodig hebt van zendapparatuur, is dit dé man voor je. Leo repareert voor particulieren en voor bedrijven. Veel kennis, kunde en onderdelen voor het repareren en afregelen van apparatuur. Leo repareert zelfs voor Dolstra, Handelsonderneming Veenstra en HamShop.
leveranciers van radiozendapparatuur
[Link: http://www.wimo.de]: http://www.wimo.de
WIMO uit Duitsland heeft een groot assortiment aan apparatuur voor een scherpe prijs. Aanrader.

[Link: http://www.classicinternational.eu]: http://www.classicinternational.eu
Classic International is misschien wel de grootste amateurradio onderneming in Nederland. Sinds 1984 en met een uitgebreide showroom.

[Link: http://www.handelsondernemingveenstra.nl]: http://www.handelsondernemingveenstra.nl
Handelsonderneming Veenstra is op veel beurzen te vinden. Van antennes via randapparatuur tot zendapparatuur.

[Link: http://www.hamshop.nl]: http://www.hamshop.nl
Mooie overzichtelijke webshop. Veel spullen, goede prijs en een mooi assortiment.
kennis en informatie
[Link: http://www.microwaves101.com/encyclopedias/microwave-mortuary]: http://www.microwaves101.com/encyclopedias/microwave-mortuary
Microwaves101 is een website dat microgolfgebruik vergemakkelijkt met veel informatie en praktische gereedschappen. De "mortuary" bladzijde is een goede pagina om te starten. Goed voor uren vermaak voor techneuten door het kijken naar uitgebrande en ontplofte elektronica. ;-)

[Link: http://www.kennisplatform.nl]: http://www.kennisplatform.nl
Op deze website zijn onder andere zeer zorgvuldig samengestelde publicaties te vinden omtrent eletkromagnetische vragen. Helaas zijn er veel mensen die informatie uit slecht uitgevoerde onderzoeken als waarheid verkondigen dat voor onnodige onrust zorgt over ondre andere mobiele telefonie gebruik. Het Kennisplatform weet op deskundige wijze dergelijke slechte/onkundig uitgevoerde onderzoeken te ontkrachten en zo een reëel beeld van de werkelijkheid weer te geven. Als er vragen zijn of angst is omtrent elektromagnetische velden zoals van mobiele telefonie of Wifi, dan is deze website dé plek voor betrouwbare informatie.

[Link: http://www.cryptomuseum.com]: http://www.cryptomuseum.com
Op deze overzichtelijk website is een schat aan informatie te vinden over communicatie en cryptografie. Van de Enigma tot de Racal Cougar apparatuur. Ook zijn encryptie theorie en de hoofdpersonen van (het kraken van) cryptografie toegelicht.
video blogs
[Link: https://www.youtube.com/user/EEVblog]: https://www.youtube.com/user/EEVblog
Het kanaal van de eigenzinnige Dave Jones is aan absolute "must see" voor elektronica liefhebbers. Veel video's van topkwaliteit in een prettig tempo. Van basisbeginselen via reparatie verslagen tot reviews.

[Link: https://www.youtube.com/user/W2AEW]: https://www.youtube.com/user/W2AEW
Het kanaal van Alan Wolke; W2AEW (Application Engineer bij Tektronix) is wederom aan absolute "must see". De video's gaan voornamelijk over radiotechnische onderwerpen met meettechniek in het bijzonder. Complexe onderwerpen worden zeer begrijpelijk uitgelegd. Hier kan geen theorie boek aan tippen!

[Link: https://www.youtube.com/user/TRXBench]: https://www.youtube.com/user/TRXBench
Peter Schroeder uit Duitsland maakt mooie video's van zendamateurgerelateerde reparaties en theorieën. De (voornamelijk) Engelstalige video's zijn uitgebreid en gedetailleerd. De video's zijn vaak vrij lang, maar zeer goed van inhoud.

[Link: https://www.youtube.com/user/TheOnLineEngineer]: https://www.youtube.com/user/TheOnLineEngineer
Russell Brown heeft interessante video's gemaakt over broadcast techniek. Dit is het bekijken waard, in het bijzonder de video "VSWR mystery". Helaas is Russell Brown overleden en verschijnen er geen nieuwe video's. (Zijn website is ook niet meer beschikbaar.) Gelukkig zijn de video's nog wel beschikbaar op Youtube.
professionele bedrijven
[Link: http://www.antennatestlab.com]: http://www.antennatestlab.com
Antenne Test Lab is een Amerikaans bedrijf (in North Carolina) dat prestaties van antennes kan bepalen van 300 MHz tot 40 GHz. De doelgroep is professionele bedrijven, maar de prijzen zijn gunstig en daarmee haalbaar voor hobbyisten.
fabrikanten
[Link: http://www.rohde-schwarz.com]: http://www.rohde-schwarz.com
Rohde & Schwarz is een van oorsprong Duits bedrijf dat hoogwaardige meet- en testapparatuur voor de professionele markt. De apparaten vallen vaak voor hobbyisten qua budget buiten bereik. Omdat de apparatuur degelijk en betrouwbaar is, zijn dergelijke apparaten vaak wel bereikbaar als deze ouder worden en "afgedankt" worden door bedrijven. De service (ook voor hobbyisten) is prijzenswaardig. Rohde & Schwarz mag gezien worden als het hoogst haalbare als het om RF meet- en testapparatuur gaat.

[Link: http://www.rigol.eu]: http://www.rigol.eu
Rigol is betrekkelijk nieuw op de markt en is gestart als "prijsvechter". Omdat goede apparatuur duur is, heeft Rigol redelijk goede apparaten op de markt gebracht voor een betaalbare prijs. De doelgroep lijkt hobbyisten te zijn, maar het productgamma wordt breder en gaat ook verder richting het hoogwaardige segment met bijbehorende prijs. ;-) Als budget beperkt is en toch nieuw wil kopen, is Rigol een goed merk.
leveranciers
[Link: http://www.arbenelux.com]: http://www.arbenelux.com
AR Benelux is een internationale leverancier van meet- en testapparatuur. Zij zijn onder de officiële importeur/leverancier van Rigol apparatuur. De doelgroep is professionele bedrijven, maar als hobbyist heb ik zeer goede ervaringen met service. Ik heb hier onder andere meerdere apparaten naar volle tevredenheid gekocht. Ook voor EMC apparatuur ben je hier aan het juiste adres.
EMC en CE
[Link: https://www.veron.nl/vereniging/commissies-en-werkgroepen/emc-emf]: https://www.veron.nl
De Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON) is een organisatie dat de belangen behartigt van de leden; primair experimenteel radio onderzoekers (ook luisteramateurs). Er is een afdeling dat primair activiteiten heeft met betrekking tot EMC. Kennisdeling is één van de kerntaken. Leden van de VERON kunnen gebruik maken van de diensten.

[Link: http://www.canco.nl]: http://www.canco.nl
André Canrinus van Canrinus Consultancy is een gespecialiseerde consultant op het gebied van EMC en geeft commerciële trainingen evenals het uitvoeren van metingen en testen op het gebied van EMC.

[Link: https://www.hollandshielding.com]: https://www.hollandshielding.com
Holland Shielding Systems is een Nederlands bedrijf dat producten levert om EMC verschijnselen te beperken. De doelgroep is voornamelijk productontwikkelaars van elektronica en besturingskastenbouwers.

[Link: https://www.eemc.nl]: https://www.eemc.nl
EEMCCOIMEX is een Nederlands bedrijf dat ook producten levert om EMC verschijnselen te beperken. De doelgroep is voornamelijk productontwikkelaars van elektronica en besturingskastenbouwers.
online tools
[Link: https://www.changpuak.ch/electronics/Coaxial_Tank_VHF_Filter_Designer.php]: https://www.changpuak.ch/electronics/Coaxial_Tank_VHF_Filter_Designer.php
Op deze website is een bonte verzameling geplaatst voor online berekenen van diverse filters zoals cavity filters.

© 1984...2021 - http://www.amateurtele.com - Afgedrukt op 2021-12-07T09:56:37+01:00